HTML

Halo - The Arena

A Halo - The Arena szinkron gárdája egyenlőre innen kap információkat a filmmel, illetve a munkával kapcsolatban.

Friss topikok

Címkék

Archívum

Történet & Karakterek háttérsztorija

2012.06.07. 15:58 :: Dante12

Szevasztok srácok. Mint ígértem, felvázolom minden egyes karakter háttérsztoriját, jellemzőt, illetve a fő sztorivonalat. Előre szólok: Van olyan, aki előbb szerette volna látni a szövegkönyvet. Őket természetesen ettől függetlenül beraktam az általam megválasztott szerepre, csak hogy tudjon azonosulni filmbeli mivoltjával. Tehát... kezdjük!

Első kézből, egy kicsit a munkáról szeretnék beszélni. Írni... A film nem élőszereplős lesz, természetesen. A teljes anyagot a Halo: Reach című játékban vesszük fel a frenetikusan jó kamera rendszer segítségével, az Xbox Live-os srácok segítségével. Én minden ilyen jelenetet felveszek, fölviszem gépre, megvágom, zenét vágok alá, majd az általatok küldött szinkron hangokat alá vágom. Ennyi az egész. 

Most pedig következzék a film története: A Halo - The Arena az egész Halo sorozattól függetlenül jön képbe. Mármint történetbeli kapocs nincs közöttük, a karakterek természetesen onnan vannak beválogatva. A Föld bolygón az emberek, lassan már 5 éve nyugalomban élnek. 10 évvel ezelőtti háborúkban sikerült győzelmet aratnia a UNSC földi katonáknak, a Covenant/idegen hadsereg erőivel szemben. Utána öt év halálos csend volt. Állandóan észlelt a hadsereg covenant erőforrás féle jelet, de sosem sikerült megtalálni őket. Majd ez a jel, hirtelen eltűnt. Sosem tudtuk meg mi volt az, és mi történt vele. Egészen mostanáig... éééés innen repülünk vissza 2 hónapot a történetben. Tehát már a film elején megkapjuk a sztori befejezését, de a néző csak akkor tudja ezt realizálni, ha végignézte a filmet. Ugyanis sok kérdésre választ kaphat a néző, például a legnagyobb rejtélyre: Mi történt a jellel? 

És egy kicsit a film történetének fő cselekmény vonaláról: A UNSC hadsereg parancsnoka behívatja a Noble Team különleges 5 tagú egység vezérét Carter-t, hogy megbízást adjon számára. Miszerint: 5 év után ismét megjelent a jel, itt az idő hogy profik vizsgálják meg mi folyik ott. Carter összeszedi csapatát, melynek tagjai: Emile, Kat, Jorge és Jun. El indulnak némi félelemmel repülővel, de találatot kapnak, és lezuhannak. Cartert két covenant elhurcol, míg mindenki eszméletlen. Őt tehát beviszik az Arénába, ami egy covenant létesítmény. A lényege, hogy a covenant fővezér, Prophet jól érezze magát, így minden nap háromszor beküldenek két embert hogy az életükért küzdjenek egymással. Bezárják Cartert a cellájába, ahol megismerkedik Arbiterrel, a kitaszított covenant-ek egyikével. Közben a csapat megmaradt fele belebotlik a legenda Master Chief-be, akiről végig azt hitték hogy halott. Kiderül hogy Chief nem halott, csak az Ellenállás bázisát Ő irányítja. Ők a folytonos covenant támadások ellen küzdöttek, de valahogy mindig alul maradtak. Itt megismerkedik a Noble Team az elite drogárús Rashin-nal, aki eleinte csak egy bohócnak tűnik, de később egyre több különös dolog történik vele... 

Ennyit a kerettörténetről, most következzen az esetleges szereposztás, illetve némi háttérinfó...

FreddyD - Carter

A UNSC Noble Team különleges egység vezére, mindig kész intelligens taktikát kieszelni a leghúzósabb helyzetben is. Valamilyen különös oknál vezérelve elvitetik az Arénába. Cellatársának, Arbiternek hála egyre tehetségesebb lesz a 'fekete' küzdelemben, illetve egy idő után a kijutás is egyre nehezebb számára, hisz minél jobb, annál többen tartják rajta az őrök a szemüket...

SaS (otherworld.hu) - Emile

A csapat laza figurája, egy igazi poénzsák. A legnagyobb harcban is képes viccelődni. Viszont ha arról van szó, odateszi magát minden helyzetben. Néha humoros megmozdulásai igazán fontos jelentést is rejthet maga mögött.

Ashlar (otherworld.hu) - Kat

A Noble team női tagja, aki Carter távollétében átveszi ideiglenesen a brancs irányítását. Megfontolt, okos nő, kinek pisztolyforgatási készségei sem utolsók. Miután Cartert elrabolják, csak egy célja van - megmenteni őt.

Sirius - Jun

Egy kiváló mesterlövész, amolyan csendes gyilkos típus. A csapat talán leghidegvérűbb tagja. Bármi feladata is van, társait több kilométerről is képes megmenteni egy ravasz húzással. Eredetileg Mexikóban született, viszont szülei nem beszélték a nyelvet, így nincs akcentusa.

Zoly (otherworld.hu) - Jorge

A Noble team igazi összetartó, bohókás nagydarab fickója. Ha kell poénkodik, ha kell öl. Nehéz gépágyújával tipikusan az 'előbb lő, aztán se kérdés' szituációt játssza el. Páncélzata is a legerősebb a csapatból.

HErBY - Master Chief

Master Chief egy igazi legendának, példaképnek számít minden katona szemében. Egyedül felszabadított több bolygót is, ám egy küldetésről nyomtalanul eltűnt. Mint később az kiderül, nem halott, szimplán a covenant ellenállás bázisát irányítja, illetve katonákat toboroz. Mikor a Noble team megjelenik, először nem akar nekik segíteni, de amikor megtudja hogy régi barátja, Carter van gondban, azonnal bele megy a dologba.

Visor - Prophet

Prophet az a tipikus minden hájjal megkent gyökér uralkodó, kinek szórakoztatására több száz ember meghal. Prophet 20évvel ezelőtt már meghalt (nem mellesleg Master Chief kezei által), de megmentették, és elite páncélzatban regenerálódott. Ez számára is kedvező volt, hisz így tud küzdeni a betolakodók ellen Ő is.

Katamori - Arbiter

Arbiter az egyik Aréna fogoly, illetve Carter cellatársa. 5 éve fogságban van Prophet által, és minden héten kockára kell tennie az életét hogy túléljen. Carternek hála, felcsillan a szemében a menekülés reménye. Nem mellesleg, Ő Master Chief egyik ősellensége.

Shirin (otherworld.hu) - Rashin

Rashin az Ellenállás bázisán intergalaktikus drogárúval keresi kenyerét. Eleinte idegesítő, kis bohóc fickó, ám idővel egyre furcsábban alakulnak a helyzetek körülötte. Emile-el közösen hatalmas poénokat letolnak.

MediEvil (Garry's Mod Sötét Titkai) - Wamba

Wamba (és testvére Hawk) Prophet egyik legerősebb, leghűbb katonája. A nagyon piszkos munkát a testvérpárral végezteti el, mivel magasan képzett bérgyilkosok mind a ketten. Néha képes saját feje után menni, öncélú gyilkolás érdekében. 

Reptile (Garry's Mod Sötét Titkai) - Hawk

Hawk testvére Wamba, de totálisan az ő ellentéte. Ő is Prophetnek dolgozik, viszont ő abszolút a nyugodt, csendes gyilkos vonalat követi. Miután találkoznak az ellenállás harcos testvérpárjával, Crash-el és Blaze-el, egyből forrófejű lesz, és végezni akar velük. Így az arénán belül egyre több viszályba keveredik mesterével, Prophet-tel.

SlowmoII - Blaze

Blaze és Crash totálisan Hawk és Wamba ellentéte. Ők az ellenállás tagjai, és a legerősebb katonák közé sorolhatók be. Míg az ellenség testvérpárjánál egy higgadt, és egy forrófejű harcos van, Blaze és Crash abszolút ugyanaz - higgadtak, sőt! Még néha harc közben is poénkodnak.

TheMillenotti - Crash

Crash nem más, mint Blaze öccse, és az egyik legjobb shotgun használó az Ellenállás bázisán. Miután összefutnak a másik testvérpárral, az lesz a legfőbb vágya hogy elintézhesse őket Blaze-el az oldalán. 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://halomoviehun.blog.hu/api/trackback/id/tr584571913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freddyD 2012.06.09. 08:02:51

És úgy nagyjából per fő mennyi beszélnivaló lenne? Hány mondat/jelenet?

Vagy milyen hosszúra tervezitek ezt a projektet?

Dante12 2012.06.09. 13:26:14

@freddyD: Nos... Jó lenne egy egész estés másfél órás filmet összerakni, vagy többet. De mint tudjuk, ez a szereplők elfoglaltsága miatt több mint lehetetlen. Így marad az a megoldás, (ami sokkal jobbnak is fog bizonyulni) hogy szinte mindenki egyforma mértékű szöveget kap. Például a tiédet megnéztem, az első 8 jelenetben (ami körülbelül fél óra), 19 jegyzettömbnyi sort számoltam össze. De szerencsére ezért fog a film kijönni valamikor évvége felé... :)

HErBY 2012.06.14. 20:59:14

Na erre nagyon kíváncsi leszek, milyen lesz, ha kész lesz XD

V · http://www.youtube.com/user/SpaceNinja88 2012.06.28. 14:03:34

[a kommentet a komment szerzője elfelejtette]
süti beállítások módosítása